Webwinkel Keurmerk

Voordelen voor u als consument

WebwinkelKeur is uniek omdat het een gedragscode combineert met klantenervaringen. Elke deelnemer wordt door ons beoordeeld op een vaste checklist van punten. Hiermee controleren we o.a. of het duidelijk is met wie u zaken doet, wat u afspreekt en of de gegevens op de webwinkel overeen komen met de KvK inschrijving. Klikken op het webwinkel keurmerk bij aangesloten webwinkels geeft u de mogelijkheid om uw ervaring te plaatsen met de betreffende webwinkelier of ervaringen van andere klanten te vergelijken. Dit geeft u meer zekerheid omtrent klantvriendelijkheid en service, onderdelen die niet te beoordelen zijn met regeltjes en door andere keurmerken verwaarloosd worden.

Mocht u ondanks al deze zorgen toch verwikkeld raken in een onenigheid met een aangesloten webwinkelier, dan kunt u terecht bij onze onafhankelijke geschillencommissie. Deze doet een bindende uitspraak in de zaak, zo voorkomt u onnodig hoge kosten.

Bij webwinkels met het WebwinkelKeur weet u dat:

 • De identiteit van de webwinkel gecontroleerd is
 • De webwinkel voldoet aan en getoetst is op de belangrijkste Nederlandse wetgeving
 • De webwinkel meerdere manieren biedt om contact op te nemen
 • Klantbeoordelingen onafhankelijk geplaatst kunnen worden
 • De webwinkels algemene voorwaarden en een privacy statement duidelijk beschikbaar stellen
 • U bij WebwinkelKeur terecht kunt voor geschilbemiddeling
 • U bij GeschilOnline.nl terecht kunt voor een bindende uitspraak

Controleer ook altijd zelf naast de echtheid van het keurmerk op recente klantervaringen en betrouwbaarheid. Hoewel WebwinkelKeur periodiek zijn leden controleert, kan er nooit 100% zekerheid geboden worden. Zijn er problemen, neem dan contact met ons op zodat wij actie kunnen ondernemen of een oplossing kunnen bieden.

Veilig online shoppen

Controleer de betrouwbaarheid

Controleer altijd of een webwinkel ook echt is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur. Elk lid heeft een keurmerk dat na het klikken op het logo verwijst naar de pagina met adresgegevens op WebwinkelKeur, controleer deze gegevens goed. Dat is echter niet het enige wat je kunt doen om veilig online te shoppen. Aanvullend hebben we een aantal tips om veilig te winkelen:

 • Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is het dat meestal ook!
 • Zoek op Google naar ervaringen met een bedrijf of webwinkel.
 • Wees extra alert bij de aankoop van electronica waaronder Apple producten, deze zijn populair onder oplichters.
 • Controleer altijd de echtheid van een keurmerk en vraag de keurmerkhouder om advies bij twijfel.

Direct aanvullende informatie zien over de webwinkel die je bezoekt? Daarvoor werkt WebwinkelKeur samen met WebwinkelChecker.nl. Zij bieden een online tool die automatisch de webwinkel op betrouwbaarheid controleert. Hiermee is het een goede aanvulling op bovenstaande checklist.